onsdag 4 mars 2009

Veckans skivrecensionerI måndags återvände U2 till skivdiskarna med "No line on the horizon". Jag ger skivan en trea i dagens Metro. En av de svagaste treor jag delat ut för övrigt. Aftonbladet (som gav förra släppet full pott om jag minns rätt), DN , Expressen, GP och SvD ger skivan samma betyg. City nöjer sig med en tvåa.
---
Av veckans släpp är landets recensenter minst överens när det gäller Jonna Lee "This is Jonna Lee" får 3 i DN och Expressen, sågas med en tvåa i SvD men får samtidigt en stolt och stark fyra i både Nerikes Allehanda, Kristianstadsbladet, Dalademokraten och Arbetarbladet.
---
Olle Ljungströms slamriga "Sju" får 4 i SvD och DN ("Rösten är lika känslig som en skör solfjäder", lyder rubriken). 3 i Metro, City, UNT och GP.
---
Scraps of Tape tilldelas en trea i DN men både Sydsvenskan och Kristianstadsbladet tycker plattan förtjänar en fyra.
---
Neko Case hyllas i Norra Västerbotten, City och DN.
---
Lorentz & M Sakarias "Vi mot världen" får 4 i DN och City , 3 i Metro.
---
Frank Black, den forne Pixies-snubben, har nytt band tillsammans med sin fru. Duon kallar sig Grand Duchy och plattan "Petits Fours" får 3 i DN.
---
Annat det skrivs om: Sky Larkin, Emmon, Twiggy Frostbites, Testbild, Jay-Jay Johansons (4 i DN och SvD), Joe Bonamassa, My Orchard.

Inga kommentarer: