söndag 29 mars 2009

Failure

Alltid Failure.
Det spelar ingen roll om det missbrukas alkohol i lägenheten i Hornstull eller om det, som i går, serveras ambitiös middag i ett hus i Uppsala. Chilin puttrar på spisen i tre, fyra, troligtvis fem timmar. Det serveras goda drinkar och pratas om rock och hillbilly heroin. Från stereon hörs Eagles of Death Metal, Godflesh, Jello Biafra & DOA, Ian Dury (!), Stranglers, High On Fire, God Machine, José Gonzalez, Godfathers, Unsane, Public Enemy...

Sedan händer det som alltid händer när Hjalle är med och klockan börjar närma sig morgon. Någon gång mellan midnatt och klockan sju höjs volymen avsevärt. Alla pågående diskussioner tystnar. Det är dags för Swans och "Failure". Jag ryser som jag alltid gör när jag hör låten och tänker (igen) att det här, det är nog världens bästa låt.

Världens bästa låt.

2 kommentarer:

Mathias sa...

...och jag som trodde du snackade om bandet Failure... nåväl, Swans går ju inte av för några hackor. Men viktigare; ni hade väl (gud förbjude...) inga bönor i chilin? Du känner säkert redan till det, men här är receptet på världens bästa chili:
http://www.hornfeldt.se/chili.html
Svettas!

Patrik Wirén sa...

Nej då, inga bönor i chilin. Jag har hamnat i sällskap med folk som vet hur en riktig chili tillagas. Världsklass.