måndag 23 mars 2009

Knäpp Carola och inspirerande Tuva

"Hur kommer det sig att Jesus talar engelska med Carola?"

Fråga ställd på insändarsidan av färska Filter #7 av en läsare med anledning av artikeln om Carola i förra numret. Carolas svar: "Jag vet faktiskt inte, kanske för att jag var utomlands."

Filter berättar också att Tuva Novotny har ett manifest hon mejlar när hon ska plåtas för en tidning som hon inte känner sig helt bekväm med. I ett word-dokument kan formgivare och redaktör läsa att Tuva efter 13 år som skådespelare tagit ställning mot att medverka till att unga flickor strävar efter film- och modebranschens glamouriserande och ytliga utseendeideal.

"Konkret innebär det att jag aldrig gör förstasidor, att jag vid fotograferingar inte använder mer smink än normalt och bara använder kläder som jag skulle kunna ha på mig privat". säger hon till Filter.

Manifestet avslutas med orden "Det kan verka naivt att tro att man kan göra skillnad, men detta är något jag uppriktigt ser som mitt ansvar. Kära hälsningar, Tuva."

2 kommentarer:

Anal Elf Kid sa...

Jag har alltid hatat (ja, på riktigt, jag har t om skrivit arga insändare om henne och hennes skenhelighet till tidningar) Carola och haft en weak spor för Tuva sen hon var med i ZTVs flipp eller flopp-program varenuhette.

Uppenbarligen har jag god smak.

Appropå gud och hans engelskakunskaper så hävdar vissa kristna fundamentalister att det är King James Bibel som är den enda, sanna tolkningen av guds ord. När det påpekades att den skrevs på engelska och dessutom inte på långa vägar är lika gammal som andra skrifter så förklarades detta med att KJB HELA tiden har funnits i himmelen, skriven på engelska, och att alla andra dokument och bibelversion i själva verket är tolkning av denna himmelska skrift. Så eventuella översättningsfel uppstod alltså redan där och KJB is the shit.

Så det är kanske inte så konstigt att gud föredrar att prata engelska med Carola, det tycks trots allt vara hans modersmål.

Spader Ess sa...

Snyggt Tuva, gillar ställningstagandet, även om detta betyder att jag inte får se henne näck.:-)

Carola - Säga vad man vill om henne, men hon är konsekvent. Hade det inte handlat om ett sådant etablerat vansinne som religion, så hade hon suttit på hispan för länge sedan.

KJB - helt underbart. Gamla gubben Rudbeck skrev 1677 Atlantica där han påstår att Sverige och Atlantis är identiska. Historieförvanskning är en gammal anrik sport som borde få sin rättmätiga plats i Olympiska Spelen.:-)