onsdag 12 november 2008

Sjungande prästerFick ett pressmeddelande som känns lite jobbigt.
Inte för att jag har någonting emot präster, inte alls egentligen.
Men tanken på tre skönsjungande irländska präster känns skitjobbig.
Jag vet ju att både din mamma, pappa, den där kompisen från förr som aldrig haft någon smak och en massa andra människor kommer köpa skivan både till sig själva och till andra i julklapp och födelsedagspresent, för ingen kommer ladda ner en skiva med skönsjungande präster, den vill man helst betala för och prästerna kommer hamna på topplistan och åka ut på världsturné, bli intervjuade i svensk tv av någon inställsam programledare som är så himla glad att se de där prästerna och varje gång du går in i ett köpcentrum kommer deras röster att eka mellan hyllorna och du och jag kommer hata skiten mer intensivt än vi hatat någonting på väldigt länge och vi kommer känna ännu lite mer att vi inte riktigt passar in i den här världen, att vi inte riktigt är som alla andra och...
Jag kanske överdriver.
Jag har ju trots allt inte ens hört Da Priests.
Men jag misstäner att det är en tidsfråga.

"Den 19 november släpper The Priests det självbetitlade debutalbumet i samarbete med världsproducenten Mike Hedges.

The Priests är tre präster från Nordirland som snart gör skivdebut. Father Eugene O´Hagan, Father Martin O´Hagan och Father David Delargy har sjungit tillsammans sedan sin ungdom. Idag är alla tre praktiserande präster i sina församlingar i Belfast med en brinnande passion för musik.

När den legendariske producenten Mike Hedges, som tidigare har arbetat med U2, The Cure, Manic Street Preachers och Dido, upptäckte de skönsjungande prästerna såg han en möjlighet att förverkliga en dröm han haft sedan länge. Att använda sin erfarenhet från att arbeta med storslagen pop- och rockmusik till ett album fyllt av andliga hymner och sakrala sånger.

Sony Music i England skrev kontrakt med de tre prästerna i våras och The Priests har sedan dess fått stor medial uppmärksamhet, från Times Magazine till CNN.

Albumet innehåller klassiska sakrala sånger som sjungs över hela världen och har spelats in med den prestigefulla kören "The Philharmonic Academy of Rome, singers of the Basilica of St. Peters in the Vatican" under ledning av deras maestro och chefsdirigent Pablo Colino.

Bland sångerna finns "Ave Maria", "Panis Angelicus", "Irish Blessing", "Abide with Me" och "O Holy Night". Resultatet har blivit vackert, finstämt och magnifikt. Ett album där två världar möts."

2 kommentarer:

Klaus-Peter Beiersdorf sa...

HAHA.
Där fick du fan till årets längste mening.
;-)

/Klaus

Christoffer 138 sa...

Att säga att man inte har ngt emot präster, är som att säga att andas är onödigt.