tisdag 25 november 2008

Lokalkändis

Visst, jag blev igenkänd av främlingar förr också.
När Misery Loves Co spelade och syntes som mest var det alltid några som kom fram och kommenterade senaste skivan/artikeln/spelningen/whatever när man var ute på krogen. Men det var på krogen det.

Nu när jag är krönikör på Nacka Värmdö Posten blir jag igenkänd i de mest oväntade, vardagliga, sammanhangen. Som i går när jag var hos tandläkaren i Saltsjöbadens centrum och kvinnan i receptionen frågade om hon fick ta bilder på mig när jag satt i väntrummet. Hon hade tagit bilder hela dagen för att använda till hemsidan. "När folk ser att du, en känd journalist, går hit då kommer alla att vilja komma hit", skämtade damen med kameran och jag blev sådär överraskad över att någon kände igen mig som jag alltid blir. För jag har fortfarande inte vant mig vid det där, trots att det var över ett år sedan jag började med krönikorna.

I väntrummet satt också en långhårig, ung snubbe som plötsligt kände att han kanske också borde känna igen mig.
"Vem är du egentligen", undrade han.
"Jag skriver krönikor i Nacka Värmdö Posten", svarade jag.
Han nickade.
Nu visste han att bredvid honom i väntrummet satt en riktig lokalkändis.

Den här veckan skriver lokalkändisen om svensk spritkultur.
Ett fascinerande ämne.
Läs krönikan här

Minor Threat "Out of step".

5 kommentarer:

LadyM sa...

Bra krönika! Jag dricker inte alkohol alls av många olika anledningar och man får knappst en klapp på axeln och förståelse. Istället får jag sitta där som en idiot och bli sedd som den konstiga. Dricker man inte alkohol är man automatiskt tråkig verkar det som.

Fru Dale sa...

Läste din krönika för första gången idag i NVP. Mycket bra skrivet och som vinpimplande morsa får man sig en tankeställare!!
Jag förstår hur ickedrickande känner sig för jag upplevde det när jag var gravid (och det ännu inte syntes och man hade inte gjort det första ultraljudet)då fick man förstås frågan hela tiden. Är du gravid eller? Ungefär som om det skulle vara den enda giltiga ursäkten för en tjej. Jag hoppas verkligen mina barn gör revolt som nyketrister!

Fru Dale sa...

Fan jag har nog alkoholproblem kan inte ens stava till nykterister (nyketrister), ha ha!

Anonym sa...

Jag känner också igen dig. Du är sångaren i Green Day va?

Patrik Wirén sa...

Oj, en favorit i repris. "Du är väl sångaren i Green Day", känns väldigt 1995.