måndag 2 februari 2009

Mingel på strandvägen


Maggie - istället för indiebuskis

Just hemkommen från mingel i Malmstenbutiken på Strandvägen. Fint värre. Det är inte varje dag jag tuggar välkomponerade snittar på så fashionabla adresser, det ska gudarna veta. Men när favoritfotografen Anna Ledins bilder hängs ut då är jag där. Såklart.
Tillsammans med ett gäng andra fotografers verk utgjorde hennes bilder en sorts snyggt, lätt punkigt kaotiskt, kollage. Inte vad man väntat sig i en Carl Malmsten-butik kanske, men det fungerade. Så om ni ändå har vägarna förbi för att köpa en fåtölj - kolla in väggarna också.

Det är kallt ute och jag planerar att se "Maggie vaknar på balkongen", dokumentären som nyligen fick en guldbagge, om en stund i SVT. Men för er andra, som planerar att bege er ut i natten lockar Indiebuskis med följande meddelande:

"Ikväll gästar vi Gustav Gelins klubb Lycklig Måndag på Knast, Upplandsgatan 7, för "Indie, kärlek och revolution". Räkna med billig öl, Orange Juice, Altered Images, Cut Copy, Teenage Fanclub, Big Star, Zeigeist, Killers, The Jesus and Mary Chain, Keane, China Crisis och världens bästa stämning! Frukta allsång och bara överkroppar (bland vår manliga publik alltså;-)... Vi blandar högt och lågt, smalare och mainstream för att ni aldrig ska vilja gå hem. 20-01, fri entré, 18 år, be there!"

1 kommentar:

Anonym sa...

http://www.malmsten.se/ är butiken på Strandvägen.