onsdag 18 februari 2009

Veckans skivrecensionerMorrissey återvänder till skivdiskarna med "Years of refusal". En bra platta som kunde varit bättre, om du frågar mig. Läs min recension i Metro. Även Aftonbladet och City har vissa invändningar och ger också 3/5. SvD är snällare och höjer betyget ett snäpp. UNT ger tummen upp och är mer positiv än nån annan.
---
Hammerfall står för största metalsläppet i veckan.
GP diggar "No sacrifice, no victory" och delar ut en lokalpatriotisk fyra. Nils Hansson på DN är mer sansad och ger skivan 3/5, liksom City. Själv tycker jag det räcker med en tvåa i Metro, trots en uppfriskande och överraskande cover av The Knacks gamla "My Sharona".
---
M Ward hyllas i DN och Dalarnas Tidningar.
---
Allra mest älskad och omtalad i veckan är Dundertåget. Särskilt värmlänningarna älskar plattan med bandet som vi lärt känna som Thunder Express. NWT ger "Skaffa ny frisyr" full pott med rubriken "en dundrande klassiker". Värmlands Folkblad pratar om "äkta glädje" och ger, liksom DN, UNT och Metro, betyget 4/5. Aftonbladet och City nöjer sig med en trea.
---
N.A.S.A bjuder på "dansant partysoppa på en fond av hiphop och baile funk", skriver DN och ger betyget tre. Sydsvenskan säger att skivan är en tvåa medan Metro gillar den betydligt mer. Plattan är mest omtalad för dess gäster - Lykke Li, MIA, Tom Waits, Kool Keith, Nina Persson....
---
Annat det skrivs om: Mikael Wiehe, Perssons Pack (4 i DN), göteborgspunkarna En Svensk Tiger (full pott i Värmlands Folkblad), och Cecilia Nordlund (ex-Souls) nya äventyr Cilihili (4 i DN).

6 kommentarer:

Leppe sa...

En Svensk Tiger (full pott i Värmlands Folkblad), ojoj, bara den kan komma hem i lådan, så att man får höra detta mästerverk då =)

henry fiat sa...

men, Destruction har ju redan gjort en cover på My Sharona.

David Snusgrop sa...

NASA-låten med Tom Waits är fullkomligt jävla sanslöst bra.

Patrik Wirén sa...

Leppe - Det är en okej platta, absolut. Men icke nåt mästerverk.

Henry Fiat - Jomenvisst. Liksom Nirvana. Och Pearl Jam påstås det. Och Pink Cream 69. Poppis låt det där.

David Snusgrop - Har bar hört låten m Lykke Li so far. Måste kolla Tom Waits-låten!

Leppe sa...

Ja jag var lite ironisk...då jag vill lyssna själv innan jag tror på det andra säger om saker och ting och nu kan jag säga att..detta bandet har nått,,,men det fattas det lilla extra för att få dom till ett kanon band, så dom får ett OK,,,bra låtar, lite osäkra texter..inget rakt på alltså..försöker kanske vara Thåström..istället för Ebba..hör lite Attentat ibland det e bra..ja så kan det vara..en svensk tiger..ja 3 av 5 kan dom i alla fall få..nästa platta blir nog bättre =)

Patrik Wirén sa...

Leppe - Du tycker som jag. Låt oss tillsammans ge en svensk tiger 3/5. Värmlands Folkblad får inte mer än 1/5 den här gången. De luras.