måndag 16 februari 2009

Rapport från dj-båset

Det var väldigt mycket folk på Debaser Slussen i går när Nashville Pussy och Supersuckers kom på besök. Jag och 138 stod i dj-båset och underhöll massorna. Temat för kvällen var "Bröderna Olsson", "jeansjacka", eller möjligtvis "Rocks". Det innebar att band som Uriah Heep och Thin Lizzy fick mer utrymme än normalt, men visst hördes även en hel del av de där plattorna som vi aldrig kan låta bli att spela.

Devo, Dickies, The Dils, David Sandström Overdrive, Syphilitic Vaginas, L7, Disfear, Motörhead, Nebula, Cramps, Anti Cimex, Bronx, COC, Detroit Cobras, Stooges, Thin Lizzy, Turbonegro, Silver, Darkthrone, Social Distortion, Girlschool, Headgirl, Dead Moon, Hollywood Persuaders, Danzig, Gore Gore Girls, Devils Blood, Eagles of Death Metal, Sanctuary In Blasphemy, Entombed, Sonic Ritual, Led Zeppelin, Blitzkrieg, Hellacopters, Deep Purple, Warrior Soul, Uriah Heep, Ac/Dc, Samson, Iggy Pop, Tampax, Joan Jett och The Testors...

Sedan var det dags för Supersuckers. Trist tristare tristast. "Trallpunk" muttrade minst två av Sonic Rituals-medlemmar vid olika tillfällen. Jag skulle inte kalla Supersuckers trallpunk, men däremot är de där cowboygubbarna grymt överskattade.
Det rockade inte det minsta.
Men det gjorde det i dj-båset...

Ramones, Venom, Cramps (igen), Ted Nugent, Witchfinder, Dinosaur Jr, Motörhead (igen), Dixie Cups, Zero Boys, Faith No More, Witchcraft....

Nashville Pussy äntrar scenen och visar faktiskt var skåpet ska stå. Rock n' roll-underhållning av högsta klass. På skiva har jag aldrig riktigt gillat bandet, men live fungerar deras rockklyschor finfint. Gitarristen Ruyter Suys imponerar mest av alla. Det svänger som fan om Nashville Pussy.

Tillbaka till dj-båset:

Gang Green, New Bomb Turks, Guns N Roses, Hanoi Roxx, Mötley Crüe, Monster Magnet, Pink Fairres, Ramones (igen), Roky Erickson, Runaways, Guns N Roses (igen)...

De sista tio-tolv låtarna består av idel önskemål från ett gäng fyllon som fortsätter festa som om det inte fanns någon morgondag. Några vill höra Hellacopters och exploderar när de får "Gotta get some action Now". En engelsman vill ha Metallica. "Vilken låt vill du höra?" Hans svar? "Whisky in the jar...". Inga kommentarer. Men till slut kom vi överens om att Iron Maidens Running Free" är ett bra alternativ. En av tjejerna från La Puma fanns på plats och en snubbe gjorde henne glad genom att övertala mig att spela deras "Messanger". Kvällen avslutas med att en kille önskar Zeke eller Entombed. Han får "Damn deal done". Sedan spelar jag MIA "Paper planes".

Kvällen är över.

Nedan - The Testors "Bad Attitude".

8 kommentarer:

Zakdaddy sa...

Skönt o se att Faith No More fortfarande platsar på DJ listan Patrik, minns med värme våra singalong-sessions i bandbussen på den där halvsunkiga Carlsberg sponsrade turnén vi gjorde i England!:D Ha det bra o sköt om dig!

Patrik Wirén sa...

Hey! FNM håller än. Olle, numera Entombed, gjorde sällskap med mig på Bronx i kväll och på vägen hem snackade vi lite om dig och Jocke. Bara i goda ordalag. Han hade träffat er i nåt sammanhang och vi konstaterade båda två att ni är grymma snubbar. Kul att du hittade hit. Kommer såklart hålla koll på din blogg framöver. Ta hand om dig!

Zakdaddy sa...

Klart dom håller, ya don't fuck with the best, eller nåt i den stilen!:D Jodå, Olle träffade vi på MTV's avskedfest för deras hårdrocks program för nåt år sen, alltid kul o se gamla stjärnor:D Har för övrigt följt din blogg ett tag men inte kommit på någon rolig kommentar så jag har nöjt mej med att vara en anonym betraktare! Ha det gott!

Patrik Wirén sa...

Det snackas med jämna mellanrum om att FNM ska återuppstå och turnera ihop. Patton har visserligen alltid sagt typ aldrig i livet när dte har kommit på tal i intervjuer, men ändå dyker ryktena upp på nytt. Senast igår var det nån som påstod att de ska turnera i sommar. Om det blir så borde vi hooka upp och köra ännu en singalong-session!

Zakdaddy sa...

Hell, jag är på vilken dag som helst om det nalkas FNM singalong, körde ju till och med Epic på Bandit rock båten förra året med Bandit bandet!:D Såg för övrigt något klipp på youtube där han varken sa buh eller bäh när frågan kom upp utan ganska neutralt sa att det kanske kunde vara kul om det kändes rätt! Är inte så mycket för återföreningar i ärlighetens namn men även jag kan göra undantag!:D

Patrik Wirén sa...

Jag håller med. Återföreningar suger nästan alltid. Men återföreningen Zack + Wirre på väg mot FNM-konsert är ingen dålig återförening.

Zakdaddy sa...

ha ha, så sant som det är sagt, misstänker att man skulle kunna få med sig ett helt partygäng på den konserten dessutom! Nåja man får väl se om det någonsin blir av, det känns ju onekligen som om dom gått vidare & har fullt upp med sina olika projekt fast större under har ju hänt!

Zakdaddy sa...

När man talar om trollen!

http://www.thetripwire.com/uncategorized/2009/02/24/faith-no-more-will-reunite-for-summer-tour/